Política 24/07/2017

Yoko Ono Lennon i Hristo Stóitxkov, entre la cinquantena de personalitats internacionals que demanen "deixar votar els catalans"

S'han adherit al manifest internacional 'Let Catalans vote' fet públic l'any 2014 i on també hi ha sis premis Nobel

Ara
1 min

BarcelonaEl manifest 'Let Catalans vote' ja té una cinquantena de personalitats adherides. Des del juny l'han signat nou personalitats noves, entre les quals hi ha la cantant i activista per la pau Yoko Ono Lennon, el cantautor anglès Peter Gabriel i el cubà Silvio Rodríguez, així com els exfutbolistes Éric Cantona i Hristo Stóitxkov. En total, el manifest també ha aplegat sis premis Nobel, i l'última a fer-ho ha sigut l'activista americana pels drets humans i coordinaora de la Campanya Internacional per la Prohibició de les Mines Antipersona, Jody Williams, que que va ser premi Nobel de la pau el 1997.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els signants també hi ha el sociòleg, jurista i polític Peter Jambreck, pare de la constitució d'Eslovènia; l'ex secretari d’estat del ministeri de Finances d’Alemanya i cap de la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament entre 2003 i 2012, Heiner Flassbeck, i l'exdiputat de Syriza i professor d'economia de la Universitat de Londres, Costas Lapavitsas.

El manifest es va fer públic el 2014 i reclama al govern espanyol que permeti als catalans votar "el seu futur polític" i estableixin "negociacions" segons el resultat. Al mes de maig ja van signar el manifest personalitats com l'actor de cinema nord-americà Viggo Mortensen, l'ambaixadora de Bona Voluntat de la Unesco i premi Nobel de la pau Rigoberta Menchú, i el polític irlandès i president del Sinn Féin Gerry Adams.

stats