Política 02/10/2017

Zoido a la Policia Nacional: "Vau fer honor a l'uniforme que vestiu"

El ministre de l'Interior reitera que "els únics responsables són els que han generat crispació"

Ara
1 min
El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, el dia del padró de la Policia Nacional.

MadridEl ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, continua defensant aferrissadament l'actuació de les forces de seguretat espanyoles per impedir el referèndum de l'1 d'octubre. El ministre ha presidit aquest dimarts a Sevilla els actes commemoratius del Dia de la Policia. En el seu discurs, Zoido ha defensat l'actuació de la policia espanyola i, fins i tot, ha criticat aquells que s'hi han referit amb "barbaritats" com "forces opressores i d'ocupació" quan, ha dit, "l'únic que fan es protegir els drets i llibertats de tots els espanyols i fer complir la Constitució".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el ministre de l'Interior s'ha referit directament als agents: "Vau fer el que havíeu de fer i vau fer honor a l'uniforme que vestiu". El ministre ha defensat que els agents de la Policia Nacional van haver de suportar "provocacions, insults i agressions" i s'ha referit a les actuacions d'ahir com a "tristos incidents que fins i tot van ferir ciutadans i membres de les forces i cossos de seguretat". Per als ferits només ha tingut aquesta breu referència i ha desitjat "a tothom que es recuperin".

El govern espanyol continua assenyalant la Generalitat com a responsable dels fets d'ahir. "Els únics responsables són els que amb un comportament arbitrari han generat un clima de crispació i desobediència i han portat els catalans cap al precipici", ha insistit el ministre, que ha afegit que és inadmissible que un treballador públic desobeeixi les lleis i ha instat Puigdemont a aturar "una deriva que només portarà més problemes".

stats