Política 01/11/2013

L'ANC impulsarà una altra "gran mobilització" si no hi ha data i pregunta de la consulta abans d'acabar l'any

Forcadell ja ha definit la protesta: "Tinc la idea, però no us la diré perquè espero que no s'hagi de fer", assegura en una entrevista

Europa Press
2 min
Carme Forcadell revalida el seu lideratge a l'ANC

BarcelonaLa presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha revelat aquest divendres que la seva entitat té un pla B per si no hi ha definida la data i la pregunta de la consulta sobiranista abans de final d'any. Forcadell confia, però, no haver-lo d'aplicar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Europa Press, Forcadell ha afirmat que davant aquesta circumstància, l'ANC faria "un altre gran acte, una altra mobilització important" com les que ha fet en les dues últimes Diades: la massiva manifestació de Barcelona el 2012 i la Via Catalana del setembre passat.

Forcadell preferiria no haver d'organitzar aquesta convocatòria, perquè vol que l'executiu d'Artur Mas compleixi amb el seu pacte d'estabilitat amb ERC i defineixi les dues qüestions abans del 31 de desembre.

Forcadell no ha volgut revelar detalls sobre com seria aquest pla B: "Tinc la idea, però no us la diré perquè espero que no s'hagi de fer", encara que sí que ha concretat que no s'esperaran a la propera Diada per convocar aquest gran acte.

De moment, l'ANC està bolcada durant tot aquest trimestre a fer actes al territori, de petit format i en col·lectius concrets, per explicar el seu projecte independentista: "Estem fent un treball de formiga, d'anar convencent i anar sumant".

Si l'Estat no permet la celebració d'una consulta d'autodeterminació i tampoc unes eleccions plebiscitàries, Forcadell ha dit que l'ANC té clar quina hauria de ser l'alternativa: una declaració d'independència per part del Parlament.

Ha assegurat que en totes tres opcions, els votants tindran un paper determinant, ja que, en qualsevol cas, una declaració unilateral d'independència hauria de ser ratificada per les urnes.

Ha considerat que la pregunta de la consulta ha de ser clara: "S'ha de poder respondre amb un sí o un no, i sense ambigüitats", ha dit.

Sobre com hauria de ser la pregunta, Forcadell ha recalcat que és una responsabilitat que és competència del Govern, encara que per a ella no hi ha diferència entre els conceptes d'estat independent, estat propi i estat lliure i sobirà.

stats