Política 07/05/2015

El PP, a ERC: "¿Volen que tothom parli el castellà com la Marta Rovira"?

Fernando Sánchez Costa acusa la diputada republicana de parlar el castellà "com si fos una llengua estrangera”. Afirma que "hi ha gent que no vol ser enterrada en pobles on hi oneja l'estelada"

Ara/acn
2 min
fernando sánchez costa

BarcelonaNova picabaralla al Parlament amb el PP com a protagonista. L'endemà que, a les portes de la campanya electoral, el ministeri d'Educació filtrés a 'El Mundo' la notícia d'un recurs presentat davant del TSJC per canviar el full de preinscripció escolar, la llengua ha tornat a ocupar el centre del debat polític a la cambra catalana. No era el tema del debat —ses senyories parlaven de joves extutelats—, però Fernando Sánchez Costa ha volgut aprofitar el seu torn de paraula per afirmar que, "a vegades, un necessita expressar el que té al cor, quan llegeix alguns diaris i veu determinades coses de l’actualitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Vull expressar el meu fàstic infinit davant la manipulació constant que la Generalitat i els seus satèl·lits mediàtics estan fent de la nostra política en favor del bilingüisme des de l’inici de la legislatura”, ha dit el diputat conservador, qui, referint-se al català, ha dit: “També és nostra aquesta llengua i també l’estimem”.

Però part de la intervenció del diputat del PP s'ha centrat a atacar el cap de l'oposició, a qui ha demanat que faci "menys passejos per la Fira d'Abril" i respecti més "la llengua dels meus pares". Arribat a aquest punt, Sánchez Costa, que fa uns mesos va cridar 'Viva España!' durant una visita d'estudiants al Parlament, ha sorprès l'hemicicle amb la frase següent: “O és que volen que tothom parli el castellà com el parla la senyora Rovira, com si fos una llengua estrangera?”.

Enterrar-se en un poble sense estelada

L'atac al castellà de Rovira no ha estat l'únic comentari polèmic del diputat espanyolista, autor del llibre 'Juan XXIII. Un campesino en el Vaticano', que ha assegurat que "hi ha gent que no vol ser enterrada en pobles on hi oneja l'estelada", una afirmació que ha estat contestada per Quim Arrufat, de la CUP, que ha demanat més sensibilitat amb el tema dels morts. Arrufat ha recordat a Sánchez Costa que "en aquest país hi ha molta gent enterrada a les cunetes. Molts, entre ells jo, tenim familiars perduts a les cunetes, uns familiars que l'Estat es nega a buscar".

stats