Política 02/03/2014

Ciutadans diu que a Europa “estan aterrits” amb una Catalunya independent

Fent referència a l'entrevista a l'ARA, Javier Nart, candidat del partit a les europees, diu que Mas està fent un "ridícul espantós en intentar internacionalitzar el procés"

Agències
2 min
Albert RIvera amb els principals membres de la candidatura a les europees: Juan Carlos Girauta, Javier Nart i Carolina Punset / EFE

BarcelonaEl candidat de Ciutadans a les eleccions europees, Javier Nart, alerta que la "deriva sobiranista" del president Mas "només provocarà una ruptura territorial i una profunda fallida econòmica". Nart, que ha participat aquest diumenge en el Dia de la Convivència de Terrassa, s'ha referit a l'entrevista del president a l'ARA i ha advertit que el projecte de Mas "repercuteix sobre el conjunt de la ciutadania catalana, i les seves relacions econòmiques, culturals, socials i territorials" amb Espanya. "Això, li agradi o no, es diu Espanya, una Espanya plural, una Espanya de tots i no una Espanya d'ells", ha dit el candidat de C's.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de llista de Ciutadans afirma que a Europa "estan aterrits" davant una hipotètica Catalunya independent que segons ell quedaria fora de la UE, i considera que el president català està fent un "ridícul espantós" en intentar internacionalitzar el procés. L'advocat Javier Nart, que lidera la candidatura a les eleccions europees del 25 de maig com a independent, ha alertat, en una entrevista a l'agència Efe, de les conseqüències econòmiques que segons ell suposaria la independència, com aranzels per als productes catalans, la pèrdua de fons comunitaris o els problemes de la Generalitat per finançar-se, i esgrimeix que al voltant del 80% del negoci de les dues principals entitats financeres catalanes és a Espanya.

El cap de llista de Ciutadans denuncia una manipulació de la història i qualifica de "gegantina fal·làcia" eslògans com l'"Espanya ens roba": "Hem passat de la formació de l'esperit nacional franquista a una altra formació d'un altre esperit nacional però amb la mateixa empremta de veritat oficial implementada sobre els estudiants", agrega.

El candidat es presenta a aquests comicis per defensar la unió d'Espanya i la unió a Europa perquè, argumenta, "Catalunya sense Espanya no té sentit social, econòmic, històric... i Espanya sense Europa el mateix", i fa una crida a la participació, ja que les principals decisions es prenen "a Brussel·les i no a Madrid". Entre les propostes de Ciutadans per a les europees, destaca la unitat bancària i fiscal i un "aprofundiment" del Parlament Europeu com a autèntic poder legislatiu que en els dos casos, diu, no implica una cessió de sobirania, sinó una "agregació de sobiranies nacionals delegades", i advoca per avançar cap als "estats units d'Europa".

stats