PROCÉS SOBIRANISTA
Política 07/07/2017

Els comuns de Sants participaran en actes unitaris pel referèndum

Els militants del Barcelonès i del Baix Llobregat, dividits

Xavi Tedó
2 min
Colau i Domènech a les Cotxeres de Sants al mes de gener, en un dels primers actes per preparar Catalunya en Comú.

BarcelonaL’assemblea de Barcelona en Comú (BComú) del districte de Sants-Montjuïc es desmarca de la indefinició que fins ara ha mostrat la confluència d’Ada Colau amb el referèndum i aposta de manera decidida per anar a votar l’1 d’octubre. És la primera de la vintena d’assemblees que té la coalició entre Guanyem, ICV-EUiA, Procés Constituent i Podem a la capital catalana que fa una crida explícita a acudir a les urnes. Participaran en una campanya unitària que es presentarà avui, segons ha pogut saber l’ARA, en la qual s’engloben tots els partits sobiranistes i les principals entitats. La CUP de Sants ha sigut la impulsora d’aquesta campanya, que ha acordat “votar l’1-O com una expressió de democràcia i del dret a decidir”. També es comprometran a “defensar els represaliats que participin en el referèndum”, com explica un dels assistents a les dues assembles unitàries que es van fer al mes de juny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests dos compromisos han sigut subscrits pel nucli santsenc de BComú, però també pel cercle de Podem, i té el suport del PDECat i d’ERC, a banda de la CUP com a promotors de la campanya. Es tracta, doncs, d’una iniciativa en suport al referèndum pionera arreu del país per la seva transversalitat. El teixit associatiu també s’abocarà a la campanya, que té previst organitzar diferents actes durant els pròxims mesos. El Centre Social de Sants, una associació veïnal que engloba els barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, i el Secretariat d’Entitats d’aquests tres barris, que aplega més de 300 associacions, s’hi han sumat de manera decidida, així com l’Assemblea Groga, Stop Mare Mortum, la CAL i Òmnium.

Pisarello anuncia que votarà

D’altra banda, la trobada dels comuns del Barcelonès i del Baix Llobregat, que va reunir uns 160 militants ahir a l’Hospitalet, va escenificar la divisió interna entre els partidaris de participar al referèndum i els que aposten per quedar-se a casa. Els contraris a votar van criticar que la direcció hagi anunciat que l’1-O hi seran sense consultar-ho a les bases. De fet, ahir mateix el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, va revelar que “si hi ha urnes” votarà.

Un exlíder d’ICV deixa el partit pel rebuig a l’1-O

L’exregidor i excoordinador d’ICV a Girona Enric Pardo s’ha donat de baixa del partit pel rebuig dels ecosocialistes al referèndum. L’exdirigent creu que en un moment en què el país “clama per la república o el procés constituent” és un “error quedar-se en una posició equidistant”. Pardo considera que ICV està “traint” la seva “lluita de radicalitat democràtica i en defensa de les classes populars” en “posar els interessos del partit davant dels interessos del país”.

stats