POLÍTICA
Política 13/03/2013

El fiscal investiga pagaments d'una adjudicatària de Lloret a un parent de Crespo

L'Ajuntament de Lloret va adjudicar a l'empresa GBI la concessió del servei de recollida d'escombraries per 80 milions d'euros

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaUn informe de l'Agència Tributària vincula l'adjudicació de l'Ajuntament de Lloret a l'empresa GBI del servei de recollida d'escombraries amb uns pagaments a un familiar de l'exalcalde i diputat de CiU Xavier Crespo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'informe, que no consta al sumari de l'anomenat cas Clotilde, apunta que l'any 2011 l'Ajuntament va fer una adjudicació urgent en un ple convocat un mes abans de les eleccions municipals de 2011 per valor de 80 milions d'euros a l'empresa GBI, per renovar la concessió del servei de recollida d'escombraries. El fiscal investiga si aquesta concessió està relacionada amb uns pagaments de l'empresa GBI a un familiar de Crespo.

Crespo va declarar ahir davant la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, imputat per suposats delictes de prevaricació i suborn, i el fiscal anticorrupció Fernando Bermejo el va interrogar sobre aquest i altres aspectes nous que es deriven de l'informe. El diputat es va negar en un principi a respondre a les preguntes del fiscal però, en escoltar-les, va demanar un recés per consultar-ho amb el seu advocat, Manuel González Peeters. Després de la pausa va respondre a algunes de les preguntes.

La concessió a GBI, propietat de Gustavo Buesa Ibáñez, és una de les noves línies d'investigació juntament amb una possible evasió de capitals: l'Agència Tributària també va detectar una sortida de gran quantitat de diners al paradís fiscal de les illes Caiman l'any 2002. Crespo va negar ahir tenir comptes allà. De moment, les investigacions no han pogut constatar més sortides de diners a l'estranger.

stats