TRIBUNALS
Política 25/05/2016

El jutge considera que el PP es va lucrar amb la corrupció de la trama Gürtel

El magistrat situa el partit com a beneficiari de 204.198 euros de l'entramat

Efe
1 min
La compra i rehabilitació de la seu del PP al carrer Génova de Madrid, sota sospita / ARA

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha proposat jutjar 27 persones per l'activitat de la trama Gürtel al municipi madrileny de Boadilla del Monte. A més, considera responsables civils subsidiàries 11 societats mercantils, i el PP partícep a títol lucratiu, per haver-se beneficiat de 204.198 euros de l'entramat corrupte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la interlocutòria de pas a procediment abreujat, el jutge ha assegurat que el PP, gràcies a les maniobres dels imputats, va aconseguir que diferents empreses assumissin el cost de béns i serveis necessaris per a l'execució de diferents actes de partit i electorals.

La causa a què fa referència el jutge versa sobre les adjudicacions suposadament irregulars que va obtenir el cap de la trama, Francisco Correa, per a les seves empreses, amb l'ajut dels altres acusats, entre els quals l'ex-alcalde de Boadilla, Arturo González Panero, l'exregidor José Galeote i l'exdiputat del PP, Alfonso Bosch. Tots ells haurien dut a terme l'operació a través d'un complex entramat societari de "lliurament" de "valuosos regals o importants quantitats de diners" a "funcionaris i autoritats amb competència o influència en l'àmbit de contractació" amb l'ànim d'"aconseguir adjudicacions públiques de forma irregular".

stats