Política 31/01/2013

"La comptabilitat del PP és única i neta": Cospedal ho nega tot, en 10 frases

La número 2 del PP nega l'existència d'una caixa B des de la qual es pagaven sobresous en negre a la cúpula del partit, tal com publica 'El País'

Ara
2 min
María Dolores de Cospedal, en la roda de premsa a la seu del PP / EFE

BarcelonaLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha comparegut per desmentir l'existència d'una caixa B des de la qual es pagaven sobresous en negre a la cúpula del partit, tal com es desprèn de la comptabilitat secreta de l'extresorer Luis Bárcenas que aquest dijous publica 'El País'. La número 2 del PP ho ha negat tot i ha anunciat accions legals contra el diari. Aquest és un resum de la seva compareixença, en 10 frases.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "La comptabilitat del PP és única, clara, transparent i neta"

2. "El PP nega rotundament que els papers que han aparegut publicats es corresponguin amb la comptabilitat del PP"

3. "Vull dir a tots els espanyols que poden estar molt tranquils, el PP ha complert amb la legalitat vigent"

4. El PP està fent "el major exercici de transperència que ha fet mai un partit" i presentarà "totes les declaracions de la renda"

5. "No conec la lletra de Bárcenas, però els papers ho aguanten tot... Com no he de reconèixer els noms, ¿com no?, si hi ha el meu... Però aquesta informació no es correspon en absolut amb les retribucions [reals]"

6. "Algunes activitats que hi posa [als papers de Bárcenas] sembla que sí que s'han produït"

7. "Serà veritat [el préstec que va demanar Pío García-Escudero i que ell mateix ha admès] però això no valida els papers. Es poden manipular, inventar"

8. "Els primers que estem indignats som el PP. Em sembla una frivolitat que sense cap tipus de prova es facin acusacions falsament per crear alarma social i danyar un partit, quan altres episodis han quedat en l'oblit"

9. "El PP ni ha acceptat ni acceptarà mai cap tipus de xantatge"

10. "Rajoy està molt tranquil i fent el que ha de fer"

stats