Política 06/05/2015

Podem defensa que inclourà el dret a decidir en el programa del 27-S

"El dret a decidir ha d’estar al programa polític de les nacions que tenen aquesta qüestió sobre la taula", expressa la secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, sobre el fet que el programa per al 24-M obviï el debat territorial

1 min
Gemma Ubasart va dirigir ahir la primera reunió del consell ciutadà de Podem Catalunya després d’imposar-se amb un 77% dels vots a les primàries internes del partit.

L'endemà de la presentació del programa marc per a les eleccions autonòmiques que es faran a l'Estat el 24-M, en el qual Podem obvia el debat territorial, la formació ha argumentat aquesta decisió. "No té sentit incloure això en un programa on la majoria de les comunitats autònomes són de règim comú i no tenen aquest debat. El dret a decidir ha d’estar al programa polític de les nacions que tenen aquesta qüestió sobre la taula", ha apuntat la secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, en una entrevista a SER Catalunya. Ubasart ha apuntat que el dret a decidir formarà part del programa per a les eleccions generals, així com en els comicis del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder del partit a Catalunya ha assegurat que Podem sempre ha defensat que els catalans puguin votar, via referèndum, si estan o no a favor d'un estat propi. La formació liderada per Pablo Iglesias encara no té candidat per a les eleccions del 27-S. "Tenim propostes de gent molt potent, però fins que no fem primàries i es decideixi qui és el futur candidat no volem avançar res", ha afirmat.

stats