CRISI
Política 29/02/2012

El Govern fixa el deute amb els seus proveïdors en 6.541 milions

El departament d'Economia afirma que la xifra, publicada als pressupostos del 2012, és una previsió que ha de servir per negociar crèdits amb l'ICO

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLes dificultats del Govern per fer front al pagament dels deutes amb els seus proveïdors eren conegudes, però l'executiu havia evitat quantificar la xifra. La llei de pressupostos del 2012, però, n'incorpora una aproximació, que no apareixia en el projecte inicial dels comptes. Així, segons el text definitiu, publicat dilluns al Diari Oficial de la Generalitat, el Govern podrà incrementar el seu límit d'endeutament a llarg termini "pels imports que es puguin concertar amb l'Institut del Crèdit Oficial (ICO) per a finançar pagaments a proveïdors que no s'hagin pogut atendre, [...] per un import provisional de 6.541 milions d'euros". Tot seguit, però, s'hi especifica que "aquest import s'ha de fixar en funció del tancament oficial de la comptabilitat el 31 de desembre de 2011". Un exercici que acostuma a acabar els mesos d'abril i maig i que podria fer variar la quantitat avançada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del departament d'Economia subratllen que aquesta és una previsió afegida per poder negociar un crèdit amb l'ICO en la nova línia per a comunitats autònomes, inexistent quan es va aprovar el projecte de pressupostos. Afirmen, per tant, que és una "xifra de màxims" que supera les previsions més pessimistes publicades mesos abans.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats