Política 05/09/2016

La direcció de Podem participarà a la manifestació de l'ANC per la Diada

Albano Dante Fachin assegura que cal reivindicar el sobiranisme "més enllà del que representa Junts pel Sí"

Sara González
2 min
Albano Dante Fachin, en la roda de premsa d'aquest dilluns.

BarcelonaLa direcció de Podem Catalunya, encapçalada per Albano Dante Fachin, participarà a la manifestació que l'ANC i Òmnium convoquen per la Diada de l'Onze de Setembre. El secretari general de la formació lila ha explicat aquest dilluns que, com a organització, fan una crida a participar en l'acte que els 'comuns' celebraran a Sant Boi de Llobregat diumenge al matí, però que més enllà d'aquesta convocatòria, membres de la direcció de Podem se sumaran a la manifestació que organitzen les entitats independentistes per reivindicar el sobiranisme "més enllà del que representa Junts pel Sí".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fachin ha assegurat que la Diada ha de ser "plural" i ha insistit que la seva formació no està d'acord amb el full de ruta unilateral del Govern de Carles Puigdemont, que ha titllat de "confús" perquè canvia "cada dia". En aquest sentit, ha refusat "el caràcter plebiscitari" que, al seu judici, alguns volen donar a una convocatòria que "no reflecteix la pluralitat i la riquesa" de la societat catalana.

Ara és moment, ha dit, de "fer visible que hi ha una alternativa basada a construir grans majories" i defensar "una visió àmplia del sobiranisme". Fachin ha assegurat que, tot i això, comparteixen "moltes coses" amb bona part de la gent que assistirà a la manifestació de l'ANC, com ara el rebuig al govern del PP i la necessitat de Catalunya de decidir el seu futur. El secretari general de Podem Catalunya ha assegurat, però, que "respecta" que ICV hagi decidit que no participa a la manifestació.

Preservar la "singularitat"

Sobre la creació del nou subjecte polític que abandera l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Fachin defensa que cadascun dels membres de la confluència d'esquerres preservin la seva "singularitat" a l'hora de sumar. "Diluir, amb el que costa construir coses noves, no és una opció. No multiplicaríem si renunciéssim a les nostres singularitats profundes", ha conclòs.

stats