Política 04/10/2014

Dues regidores de Ciutadans, expulsades per permetre una moció a favor del 9-N

Les dues representants al consistoride Gimenells es van abstenir i això va fer possible que s'aprovés la iniciativa

Ara
1 min

BarcelonaC's ha decidit expulsar dues regidores del grup municipal a l'ajuntament de Gimenells i el Pla de la Font (Segrià) perquè es van abstenir a la votació de la moció a favor del 9-N i van facilitar així que prosperés el text. El partit ha decidit apartar Mercè Ribas i Montserrat Flinch perquè la seva postura és "absolutament incompatible amb el posicionament del partit", assegura el vicesecretari general de C's, José Manuel Villegas, en un comunicat. Les dues regidores s'havien presentant a la llista del partit d'Albert Rivera com a independents i formaven part del grup de quatre regidors que C's va obtenir al municipi lleidatà.El líder de Ciutadans a Gimenells i Pla de la Font i exalcalde de la població, José Manuel Pardos, ha confirmat a l'ACN que Ribas i Flinch es van abstenir al ple del 26 de setembre tot i que no té coneixement que hagin estat expulsades del partit. No ha volgut fer més declaracions. A Gimenells era on Rivera tenia més regidors de tot Catalunya, fins ara quatre dels set que té en total: un a Gavà, un a Montcada i Reixac i una Roda de Berà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comunicat del partit assegura que "tots els membre de C's estan compromesos a evitar que els separatistes utilitzin les institucions com una eina per aconseguir el seus objectius secessionistes". És a dir, treballen "per plantar cara al separatisme i a favor de la unió, la igualtat, la llibertat i la democràcia".

Fonts del partit han explicat que les dues regidores no han decidit encara si mantindran l'acta de regidores fora del grup municipal de C's o si optaran per renunciar al càrrec.

stats