Política 15/04/2014

El president dels liberals europeus, sobre Catalunya: "No es pot fer fora de la UE un territori que ja n'és membre"

Graham Watson assegura que se sent "decebut" per la manca de "comprensió" que exhibeix el govern espanyol amb la singularitat catalana, vetant la celebració de la consulta, i l'insta a obrir la Constitució per satisfer la demanda catalana

Ara
1 min
El president del grup ALDE a l'Eurocambra, Graham Watson, en l'entrevista amb l'ACN a Brussel·les / ACN

BarcelonaEl president dels liberals europeus, Graham Watson, assegura que "no es pot fer fora de la UE un territori que ja n'és membre". Watson ho ha dit en ser preguntat sobre l'encaix d'una hipotètica Catalunya independent en el si d'Europa, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', que avui emet des d'Estrasburg. Watson ha admès que, en un primer moment, el més probable és que la Catalunya estat quedés fora de la UE, però ha remarcat que, en tot cas, seria una mesura temporal fins que no se'n readmetés la integració a la Unió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'eurodiputat escocès -en el mateix grup que CDC a l'Eurocambra- ha defensat el dret a decidir de tots els pobles, fent referència explícita als processos català i escocès, i ha fet una crida a la "solidaritat" entre ciutadans europeus per integrar les "diferències". En aquesta línia, ha assegurat que se sent "decebut" per la manca de "comprensió" que exhibeix el govern espanyol amb la singularitat catalana vetant la celebració de la consulta, i ha instat l'executiu de Mariano Rajoy a buscar una via per permetre la celebració del referèndum, encara que això impliqui reformar la Constitució.

stats