Política 08/07/2013

Marina Geli: "No vull que el PSC contribueixi a fer por contra la consulta"

Les exconselleres Geli i Tura critiquen la proposta confederal dels 'barons' del PSOE. El sector catalanista del PSC presentarà aquest dimarts el nou corrent Fòrum Cívic en un acte als Caputxins de Sarrià

Ara
2 min

BarcelonaEl sector catalanista del PSC presentarà aquest dimarts oficialment el nou corrent d'opinió Fòrum Cívic en un acte als Caputxins de Sarrià. Entre els impulsors hi ha els exconsellers Antoni Castells, Joaquim Nadal i Joan Manuel del Pozo i els exdiputats Marina Geli, Àngel Ros i Núria Ventura. També hi donen suport l'eurodiputada Maria Badia, la cap de llista del PSC a l'Ajuntament de Girona Pia Bosh i els exdiputats Daniel Font i Consol Prados.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots són molt crítics amb la posició de la direcció del PSC sobre el dret a decidir. Sense anar gaire lluny, aquest dilluns, Marina Geli ha criticat a RAC1 el document acordat a Granada entre tots els 'barons' del PSOE sobre l'oferta de l'esquerra espanyola per reformar la Constitució. "Ningú escoltarà seriosament una proposta confederal si no s'inclou clarament una proposta per fer un referèndum", ha dit Geli. Per l'exconsellera, la proposta de reforma de Constució és "insuficient" i "poc concreta" des del punt de vista de la relació amb Cataunya. Geli va més enllà i diu que no vol que "el PSC contribueixi a fer por contra la consulta".

Tot i les discrepàncies, l'exconsellera assegura que ella i el corrent del qual forma part se senten "molt PSC" i que no llencen la tovallola per tal d'acostar posicions. "Encara que soni naïf, nosaltres ho intentarem", ha dit. Tot i la posició del PSOE contra el dret a decidir i de la direcció del PSC que reclama una consulta només pactada amb Espanya, Geli constata que a Catalunya "hi ha socialistes que avui votarien independència, n'hi ha que depèn i n'hi ha que els costa molt fer un trencament sentimental amb Espanya".

L'exconsellera Montserrat Tura, tot i que no s'ha integrat al Fòrum Civíc, també ha criticat aquest dilluns, en declaracions a Catalunya Ràdio, el document aprovat pels barons del PSOE. "El document del PSOE no inclou el dret a decidir ni la realitat plurinacional", ha lamentat.

stats