Política 27/02/2012

Mena no descarta que CiU demani reformar el dret de vaga al Congrés dels Diputats

El conseller d'Empresa i Ocupació es reuneix aquest dilluns amb l'equip del magnat Adelson per facilitar-li dades sobre el volum turístic a Catalunya

Acn
2 min

BarcelonaFrancesc Xavier Mena, conseller d'Empresa i Ocupació, ha obert la porta aquest dilluns que CiU demani una reforma del dret de vaga al Congrés dels Diputats. Després de recordar que aquest dret és "constitucional", el conseller ha dit en entrevista a RAC 1 que hi ha "moments concrets" en què caldria "establir" quina "extensió" pot tenir una mobilització. Mena s'ha referit, explícitament, a l'amenaça de vaga -finalment avortada- que havien fet els treballadors de TMB per a aquesta setmana, en què Barcelona acull el Congrés Mundial de Telefonia Mòbil. D'altra banda, Mena ha parlat del projecte Eurovegas i ha dit que aquest dilluns aporta informació sobre volums turístics a Catalunya a l'equip impulsor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat per si serà CiU qui presentarà al Congrés dels Diputats la proposta per modificar el dret de vaga, el titular d'Empresa i Ocupació ha contestat: "Podria ser, no em faig exclusiu d'aquest plantejament. Però en tot cas és una cosa que lògicament hauria de tenir consensos prou grans com perquè un dret constitucional es pugui també exercir".

Eurovegas, projecte turístic

Mena ha parlat també del projecte Eurovegas, que promou el magnat Sheldon Adelson. El conseller ha reiterat que Madrid, que també pugna pel projecte, ha començat "abans" la feina, però no ha dubtat que Barcelona pot "remuntar el partit".

De fet, Mena ha explicat que aquest mateix dilluns té una "interacció" amb l'equip del promotor, que demana informació sobre volums turístics de la ciutat de Barcelona i de Catalunya, per extensió. El conseller ha aprofundit en aquest aspecte assegurant que l'equip d'Adelson planteja el projecte "no com una qüestió de jocs sinó com una qüestió turística, més aviat de turisme familiar".

L'atur, més negatiu

Finalment, el conseller ha parlat de l'atur, del qual se'n coneixeran noves dades aquesta setmana. Mena ha augurat: "Les dades a curt termini, sobretot aquest primer trimestre, no seran positives, entre d'altres coses perquè portem una inèrcia molt dolenta del darrer trimestre de l'any passat". No obstant, ha afegit: "esperem que comencem a agafar embranzida cap a l'abril i l'important serà que després d'aquestes temporades altes d'ocupació no ens passi com l'any passat, que esclati una nova crisi del deute sobirà".

stats