Política 26/11/2013

"La meva relació amb Artur Mas ha millorat moltíssim. Però tot és millorable": Duran Lleida en 10 frases

El líder d'Unió reitera en una entrevista a RNE que una declaració unilateral d'independència no és la seva "aposta" i que seria dolent tant per a Catalunya com per a Espanya

Ara
2 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha parlat sobre el procés sobiranista i les relacions entre Catalunya i Espanya i la seva amb Artur Mas en una entrevista a RNE. Resumim les seves declaracions més destacades en 10 frases:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "La meva relació amb Artur Mas ha millorat moltíssim. Però tot és millorable. En aquests moments ens veiem cada setmana i parlem una bona estona i a fons de totes les coses"

2. Sobre una solució pactada amb l'Estat per a la consulta: "Malgrat la meva vocació franciscana, la meva paciència, fe i esperança, no veig senyals per ser optimista".

3. Sobre una declaració unilateral d'independència: "No és la meva aposta, i seria dolent tant per a Catalunya com per a Espanya".

Sobre la pregunta de la consulta

4. "A mi m'agradarà la pregunta que surti del consens, fruit de les converses que es faran"

5. "La pregunta ha de ser concreta, clara i inclusiva. S'hi han de trobar còmodes els partits que donen suport al dret a decidir"

6. "El desembre serà clau per determinar la pregunta. El contingut ha de ser fruit d'un consens, no del que vulgui un determinat partit. Ha de ser capaç d'aglutinar totes les posicions"

7. "No ha de ser l'ANC, sinó Mas i el Parlament [els qui marquin el camí]. En democràcia, no compten les manifestacions, sinó els vots"

8. Sobre la valoració de la meitat de la legislatura de l'executiu Rajoy: "El pitjor ha sigut la llei Wert. Afecta greument el model educatiu català".

9. Sobre la situació econòmica d'Espanya: "No es pot sostenir que hem sortit de la crisi. S'ha acabat la recessió, però falta molt en el terreny econòmic i social".

10. Sobre l'advertiment llançat pel governador del Banc d'Espanya sobre una eventual fallida bancària en una Catalunya independent: "En la mesura que no formes part de l'àrea euro, les entitats financeres no tindrien aquest accés al BCE".

stats