Política 22/01/2013

CDC de Barcelona reclama a "l’alta direcció mesures urgents per evitar el desprestigi que provoquen les declaracions de Duran"

La reunió del consell de federació del partit a Barcelona aprova un text contra el líder d'UDC i secretari general de CiU. Evidencia la tensió creixent amb el líder d'Unió, a qui atribueixen en part el declivi del 25-N

Ara
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida va proposar ahir que els partits consensuïn unes pautes d'actuació contra els corruptes.

BarcelonaEl rebuig formal més contundent contra el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, per les seves constants declaracions contra el projecte sobiranista li han arribat dels seus socis de federació. El consell de Barcelona de CDC va aprovar ahir per unanimitat una resolució que responsabilitza Duran de la davallada electoral del 25-N, en què CiU va perdre 12 dels 62 diputats de l'última legislatura. El text reclama, per exemple, "que l'alta direcció de CDC prengui mesures urgents per evitar el desprestigi i la desafecció que provoquen declaracions i manifestacions com les que ha expressat el president del Comitè de Govern d'UDC, i restituir la confiança en el nostre projecte polític que ha quedat malmesa entre importants sectors d'electors de CiU".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, el text reclama unitat en el si de la federació nacionalista per avançar de forma inequívoca cap a l'estat propi, i insta a abandonar altres posicions com el confederalisme que ha defensat Duran. Es dóna el cas que en la reunió del consell, que se celebra cada dos mesos, hi eren presents el secretari general de CDC, Oriol Pujol, i el secretari d'Organització, Josep Rull, que no tenien dret a vot. Pujol, però, si que hi va intervenir per afirmar que el problema de Duran és que s'ha vist arrossegat per les tesis de CDC, segons les fonts consultades per l'ARA.

stats