Política 15/02/2013

La fiscalia estudia obrir una investigació sobre l'espionatge

En declaracions a la Cadena Ser, Martín Rodríguez Sol, fiscal en cap de Catalunya, afirma que el seu departament es planteja obrir una investigació centrada en les actuacions de l'agència Método 3

Ara
2 min
El fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, entrevistat a la Cadena SER / CADENA SER

BarcelonaLa fiscalia estudia la possibilitat d'obrir una investigació sobre el cas de l'espionatge a polítics i empresaris. El fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, ho ha afirmat en una entrevista a la Cadena Ser, en què ha precisat que l'objectiu de la investigació seria intentar esbrinar "si som al davant d'una activitat repetida en el temps", a més d'intentar obtenir el màxim d'informació sobre la qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rodríguez Sol té clar que espiar la conversa entre la presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, i l'ex de Jordi Pujol fill, "és un delicte punible; el simple fet de gravar-ho és delicte, encara que no es publiqués en cap mitjà de comunicació".

La notícia que la trobada entre l'antiga parella de Pujol i la presidenta dels populars catalans va ser enregistrada va obrir una polèmica que el pas de les hores no ha fet més que engrandir com una bola de neu. Ara se sospita que la gravació d'aquella trobada, al restaurant La Camarga de Barcelona, no és més que la punta de l'iceberg d'una pràctica, la de l'espionatge a personatges públics, que podria haver afectat més de 500 homes i dones.

El ministeri de l'Interior investigarà la trama

Més enllà de l'actuació de la Fiscalia, el ministeri de l'Interior arribarà "fins al final" en la investigació de la presumpta trama d'espionatge polític a Catalunya, amb centenars d'informes fruit d'escoltes il·legals a polítics, jutges i empresaris. El ministeri de l'Interior, a través de la Brigada d'Investigació Tecnològica, ja s'ha posat a treballar per investigar aquesta presumpta trama d'espionatge, segons ha avançat en roda de premsa Soraya Sáenz de Santamaría. "Si es confirmen, són delictes molt greus. S'actuarà amb contundència per part de la policia judicial, la fiscalia i els jutges", ha precisat la vicepresidenta espanyola en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

stats