Política 20/11/2014

La Fiscalia de Barcelona veu delicte en el 9-N i vol que s'investigui

Hi ha una trentena de denúncies presentades a Barcelona. La Fiscalia recorrerà les que ja s'hagin arxivat

Laura Díaz-roig
1 min
La fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, en la compareixença en què ha llegit un comunicat sobre la seva posició en l'afer del 9-N i la querella / EFE

BarcelonaLa Fiscalia de Barcelona veu delicte en el procés participatiu del 9-N i vol que s'investigui. Fonts de la Fiscalia han explicat que informaran a favor d'admetre a tràmit i investigar la trentena de denúncies presentades a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, les mateixes fonts han explicat que recorreran tots els processos que els jutges ja hagin arxivat perquè es tornin a obrir.

Malgrat que aquest mateix dijous la fiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi, ha negat haver-se posicionat perquè no és la seva competència, aquesta posició és contrària a la dels fiscals del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que es van negar a presentar una denúncia contra el president de la Generalitat perquè no hi veuen delicte.

Els jutjats de Barcelona tenen una trentena de denúncies on hi estan personats fiscals de Barcelona fins que aquests jutges no s'inhibeixin a favor del TSJC, en cas que hi hagi aforats.

stats