Política 11/11/2016

El nou fiscal general de l'Estat guarda silenci sobre el procés

José Manuel Maza marca distàncies en les formes amb la seva antecessora i avisa que seria "temerari" opinar sobre Catalunya sense conèixer a fons la situació

Gerard Pruna
1 min
El nou fiscal general de l'Estat José Manuel Maza

BarcelonaLa casualitat ha volgut que el dia en què el govern espanyol l'ha proposat com a nou fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, fos a Barcelona. Després d'una conferència a Esade, Maza ha atès els mitjans i ha marcat distàncies –com a mínim amb les formes– amb la seva predecessora, Consuelo Madrigal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, si Madrigal va obrir l'any judicial mostrant-se partidària d'usar la via penal per aturar el procés independentista, avui Maza ha preferit guardar silenci i mostrar-se prudent: "Seria temerari per part meva i començaria a donar mal exemple i mala imatge si m'atrevís a parlar sobre aquests aspectes".

D'aquesta manera, el futur fiscal general ha evitat pronunciar-se sobre si creu que la desobediència al Tribunal Constitucional s'ha d'afrontar des de la via penal o si és partidari d'obrir una causa penal contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. "No tinc el coneixement suficient per opinar d'això en aquest moment".

Maza ha subratllat que encara ha de superar tràmits per ser ratificat com a fiscal general, i que per això "ara és temps de silenci" per a ell, i ha apuntat que tots els problemes que se li puguin presentar si acaba assumint el càrrec els estudiarà quan convingui.

Tot i que no ha treballat mai a Barcelona –a Madrid, el País Valencià, Galícia, Lleó i Astúries, sí–, Maza ha dit que té un bon coneixement de Catalunya i ha subratllat fins i tot que la seva parella és de Barcelona.

stats