Política 08/02/2013

El Govern veu un "atemptat" contra la democràcia recórrer la declaració de sobirania

ERC pronostica que el recurs del govern espanyol no faria altra cosa que incrementar el nombre d'independentistes

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha denunciat aquest divendres que si el govern espanyol acaba presentant recurs d'inconstitucionalitat contra la declaració de sobirania aprovada pel Parlament el 23 de gener representaria un "atemptat" contra els fonaments de la democràcia. "Si en el Parlament de Catalunya no ens podem expressar democràticament d'acord amb el mandat de la ciutadania, això no és democràcia", ha dit Homs en una primera reacció del Govern, just després de comparèixer en comissió al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs s'ha mostrat sorprès pel fet que ara el govern del PP es plantegi portar al Tribunal Constitucional una declaració de sobirania que en el seu moment va tractar amb un "gran menyspreu", titllant-la de "paper mullat que no servia per a res". Homs ha considerat "molt greu i políticament injustificable" recórrer contra una declaració que respecta totes les lleis i el reglament del Parlament i que pretén plasmar la "voluntat" del poble de Catalunya expressada a les urnes el passat 25 de novembre.

També la portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira, ha sortit al pas de les intencions del govern de Mariano Rajoy i ha dit que el recurs no faria altra cosa que "incrementar el nombre d'adeptes a la causa" sobiranista. "La declaració de sobirania del Parlament es pot resumir en una sola paraula: democràcia", ha reblat en declaracions des de la cambra catalana.

stats