DRET A DECIDIR
Política 14/03/2014

El govern espanyol avança que no permetrà a Mas posar urnes per a una consulta "il·legal"

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría anuncia una ofensiva argumental de diferents àrees ministerials per alertar els catalans de les conseqüències de la independència

Ara
2 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avançat aquest divendres que el seu executiu "farà complir les lleis" i no deixarà que el president de la Generalitat, Artur Mas, posi urnes per poder celebrar la consulta prevista pel 9 de novembre. "Aquest govern no permetrà actes de naturalesa il·legal", ha afirmat taxativament Sáenz de Santamaría després de la reunió del consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, oferís que un alt càrrec del seu departament comparegui al Parlament per explicar l'informe sobre els efectes de la independència de Catalunya, Sáenz de Santamaría ha remarcat que des de diferents àrees ministerials s'exposaran argumentaris concrets per alertar dels efectes suposadament negatius que tindria l'estat propi.

La vicepresidenta ha acusat a més la Generalitat d'estar "promovent" la "divisió social" a Catalunya. Ha tornat a avisar que "aquest referèndum no és legal ni constitucional", de manera que "l'obligació del govern és dir-ho i actuar en conseqüència". "Estan fent viure una divisió social i incertesa que cap govern hauria de promoure", ha etzibat.

En roda de premsa després de la reunió del consell de ministres, Sáenz de Santamaría ha garantit que com a "govern d'Espanya i, en conseqüència també dels catalans", procuraran que "al llarg d'aquest procés, els catalans es vegin el menys perjudicats possible".

La vicepresidenta confon l'ANC amb l'AMI

Una de les preguntes de la roda de premsa s'ha referit al full de ruta traçat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per assolir la independència, però Sáenz de Santamaría s'ha confós a l'hora de respondre i ha al·ludit a les gestions del seu govern contra determinades accions promogudes per l'Associació de Municipis Independentistes (AMI). Ha recordat que, a través de la delegació del govern a Catalunya, ja s'han presentat 28 recursos contra ajuntaments catalans que paguen una aportació a l'AMI, tot i que la vicepresidenta s'estava referint a l'ANC.

stats