Política 03/06/2016

Un grup d'independentistes demanen el vot per a En Comú Podem

En un manifest defensen que l'"estat propi" és la millor via per aconseguir "el canvi real"

Sara González
2 min
El candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, a Terrassa / PERE FRANCESCH (ACN)

Barcelona"Com a independentistes d'esquerres, ens identifiquem plenament i donem el nostre suport a les eleccions estatals del proper 26 de juny a la candidatura d'En Comú Podem". Amb aquesta crida en un manifest que compta amb 200 signants, persones que defensen un estat propi per a Catalunya demanen el vot per Xavier Domènech de cara als comicis generals. Alguns són dirigents o estan vinculats a Podem, ICV i EUiA. D'altres, però, són independents que el 27-S, per exemple, van demanar el vot per a la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els signants del manifest defensen que per aconseguir un "canvi real" cal que Catalunya assoleixi "un estat propi, una república lliure, social, ecològica i independent, amb llaços d'agermanament, solidaritat i cooperació amb la resta de pobles que conformen els Països Catalans, l'Estat espanyol, el marc europeu i l'arc mediterrani".

Els autors del manifest es mostren "convençuts" que és Xavier Domènech "l'opció que representa millor els valors de l'esquerra sobiranista", així com el dret a l'autodeterminació i la seva materialització a través d'un referèndum.

"Fem palès que En Comú Podem manté un compromís i rigor amb el dret a decidir dels catalans i les catalanes", afirmen en el text de suport a Domènech, on recorden les aliances que la coalició d'esquerres ha aconseguit teixir amb partits de l'Estat espanyol com Podem i IU.

Entre els signants hi ha Jaume Bosch (ICV), David Companyon (exdiputat d'EUiA), Manel Delgado (antropòleg), Sònia Farré (número 4 d'En Comú Podem per Barcelona), Ricard Gomà (ICV), Joan Luengo (número dos d'En Comú Podem per Girona), Salvador Milà (ICV), Jaume Moya (Cap de llista d'En Comú Podem per Lleida), Arcadi Oliveras (Procés Constituent), Ignasi Riera (exdiputat d'ICV), Marta Sibina (cap de llista d'En Comú Podem per Girona), Sara Vilà (ICV, senadora de Catalunya Sí que es Pot), Arnau Mallol (Podem i número 14 d'ECP per Barcelona), Laura Massana (exdiputada d'ICV), Lurdes Barba (directora de teatre), Montse Barnils (consellera del districte de Sant Martí), Pere Camps (activista cultural), Joan Baptista (candidat d'ECP al Senat), Francesc Matas (activista), Toni Mora (secretari general de CCOO al Baix Llobregat), Jordi Rabassa (historiador), Eugeni Rodríguez (Activista LGTBI), Anna Sallés (historiadora), Maite Vilalta (professora d'Hisenda Pública de la UB).

Es dóna el cas que Sallés va demanar el vot per Junts pel Sí el 27-S mentre que Eugeni Rodríguez va demanar-lo per la CUP. A més, Delgado anava a la llista de la CUP el 27-S.

Manifest d'independentistes que demanent el vot per a ECP
stats