Política 16/07/2013

El Govern vol evitar que la relació institucional amb Rajoy quedi afectada pel cas Bárcenas

Homs recorda que tota moció de censura ha de ser "constructiva", amb un programa alternatiu, i per això CiU posa sobre la taula l'acceptació d'una consulta a Catalunya

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha evitat aquest dimarts carregar directament contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, arran de les acusacions llançades contra ell per l'extresorer del PP Luis Bárcenas. Homs ha volgut ser molt prudent a l'hora de referir-s'hi i s'ha remès a les valoracions que dilluns va fer-ne el secretari general adjunt, Xavier Trias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els governs hem d'estar pendents de l'interès general, els partits poden tenir un posicionament més de part", ha argumentat. Segons Homs, les relacions entre governs han d'estar més lligades a una "relació institucional" i no tant "en el camp de l'acció més partidària".

L'únic retret velat que s'ha permès formular cap a Rajoy és la seva negativa fins ara a comparèixer al Congrés per donar explicacions pel cas Bárcenas. Homs ha expressat "un punt de preocupació" perquè si no s'expliquen bé, les coses poden quedar "empantanegades".

D'altra banda, ha justificat que CiU lligui el seu eventual suport a una moció de censura contra Rajoy al fet que les forces promotores de la iniciativa acceptin la celebració d'una consulta a Catalunya. Homs ha recordat que a Espanya les mocions de censura han de ser "constructives", és a dir, les forces que la promouen han de plantejar un programa i candidat alternatius, de manera que cadascú pot posar sobre la taula les seves aportacions.

stats