Política 15/11/2012

PSC, ICV-EUiA i SI demanen la dimissió de Puig per les càrregues dels Mossos

L'oposició vol que es convoqui la Diputació Permanent perquè el conseller expliqui els fets

Ara
2 min
El menor de 13 anys ferit ahir a Tarragona durant una càrrega policial a la manifestació per la vaga general.

BarcelonaPSC, ICV-EUiA i Solidaritat Catalana per la Independència (SI) han demanat aquest dijous la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, per l'agressió que va patir un menor a Tarragona en una càrrega dels Mossos d'Esquadra durant la vaga general.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El menor va resultar ferit al cap quan participava a Tarragona amb la seva mare en una manifestació durant la jornada de vaga general, després que agents dels Mossos d'Esquadra carreguessin contra unes 200 persones de diversos piquets que pretenien tancar uns grans magatzems de la ciutat.

ICV-EUiA, ERC i SI han registrat conjuntament al Parlament una sol·licitud de convocatòria de la Diputació Permanent –l'òrgan que supleix la cambra catalana quan no hi ha període de sessions–, perquè el conseller d'Interior aclareixi els fets de forma "immediata i urgent".

El candidat del PSC, Pere Navarro, s'ha mostrat "impactat" per l'actuació "desproporcionada" dels Mossos i ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que destitueixi Puig. El líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha demanat la dimissió del conseller d'Interior per aquests incidents, que ha qualificat d'"inacceptables" i "molt greus". El candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha remarcat que el conseller ha de donar explicacions, si bé no ha reclamat la seva dimissió. El candidat de Solidaritat, Alfons López Tena, ha exigit al president de la Generalitat, Artur Mas, que destitueixi el conseller i els responsables policials per una actuació "brutal i desproporcionada".

De la seva banda, la candidata del PPC a la Generalitat, Alícia Sánchez-Camacho, ha criticat Puig per no garantir la seguretat davant de la Prefectura de Policia, on uns incontrolats van cremar diversos vehicles de la Policia Nacional. Sánchez-Camacho ha demanat obrir una investigació i convocar la Diputació Permanent del Parlament.

Sánchez-Camacho s'ha referit així als incidents registrats a la Via Laietana de Barcelona després de la manifestació convocada per la vaga general i a altres destrosses i incidents produïts en diversos punts de Catalunya.

stats