Política 26/05/2011

Immigrants treballant en la recollida dels cartells xenòfobs d'Albiol

Operaris estrangers retiren les banderoles electorals del PP a Badalona, que contenen propostes contra els nouvinguts

Redacció
1 min
Operaris retiren els cartells electorals de García Albiol / FRANCESC MELCIÓN

BarcelonaAssenyalats i posar-hi la suor. Com ja va passar amb la Plataforma per Catalunya a Manlleu i al Vendrell, operaris immigrants s'han trobat treballant en la retirada dels cartells electorals que prometen perseguir-los: en aquest cas, a Badalona, amb les banderoles del candidat del PP Xavier García Albiol, que ha fet una campanya de to obertament xenòfob.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de les eleccions, toca retirar tot aquell material que els partits han exhibit al carrer. I, a Badalona, després del discurs xenòfob amb què Albiol ha guanyat les eleccions, es poden veure immigrants retirant els cartells d'aquest alcaldable. Com es veu en les imatges, els operaris que despengen les banderoles i se les enduen són immigrants. Ells mateixos han de cargolar pancartes que anuncien "pressió a la immigració il·legal" o "ajudes als veïns de Badalona [en contraposició amb els que són nouvinguts]". L'eslògan de la campanya de García Albiol era "Parlant clar".

Durant la campanya, s'havia pogut veure com treballadors pakistanesos o subsaharians enganxant cartells per la campanya de Plataforma per Catalunya, el partit xenòfob que lidera Josep Anglada, que basa la majoria de propostes en la limitació dels drets i la presència dels immigrants i en advertiments sobre l'amenaça que representen per al futur de Catalunya.

stats