Política 09/03/2015

La percepció de la independència judicial a l'Estat disminueix des del 2010

La Comissió Europea situa Espanya com l'estat membre en què ha caigut més la sensació que tenen els ciutadans sobre una veritable separació de poders

Laia Forès
1 min
El ministre de Justícia, Raael Catalá. EFE

Brussel·lesCoincidint amb l'ofensiva judicial del govern espanyol contra el procés sobiranista, Brussel·les ha presentat un informe sobre els sistemes judicials a la UE en què destaca el deteriorament de la percepció que tenen els ciutadans espanyols de la independència judicial a l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons les dades del document, Espanya és l'estat membre on més ha caigut la percepció de la independència judicial entre el 2010 i el 2014. En concret, la confiança ha disminuït vuit dècimes i, en una escala de 7, ha passat del 4 l'any 2010 al 3,2 del 2014.

Brussel·les assegura que encara ha d'estudiar a fons les dades abans de treure conclusions i explicar el perquè del deteriorament a l'Estat. La comissària europea de Justícia, Vera Jourova, però, s'ha compromès a estudiar-ho en les properes setmanes i presentar unes conclusions al maig.

La percepció que tenen els ciutadans espanyols de la independència judicial contrasta amb la de països com Finlàndia, Dinamarca o el Regne Unit, països on la confiança en la separació de poders supera el 6 en una escala de 7.

stats