Política 26/07/2017

El jutge que investiga els passos del Govern cap al referèndum rebutja l'autoinculpació de la CUP

La formació anticapitalista ja ha anunciat que presentarà un recurs

Acn
1 min
Els diputats de la CUP al Parlament

BarcelonaEl jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona ha rebutjat l’autoinculpació que la CUP va presentar el 17 de juliol com a "coautors" del referèndum de l’1-O. La interlocutòria del jutge al·lega que la causa que té oberta és contra el que va ser senador d’ERC Santiago Vidal, "a qui se li imputava l’autoria d’un concret delicte" i no per "l'organització del referèndum".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Donat que aquesta causa no té per objecte l’organització política ni la convocatòria d’un referèndum ni és una causa general contra els que directament o indirectament hi tinguin interès, i que, d’altra banda, de les investigacions realitzades fins al moment no n’apareix vinculat cap membre de la CUP, és procedent inadmetre la personació de la CUP", afegeix el magistrat.

Des de la CUP s’han mostrat sorpresos per l’argument i per descobrir que "no s’investiguen els preparatius del referèndum" en aquest jutjat. Els anticapitalistes, a més, han anunciat que presentaran recurs contra la decisió del jutge en els cinc dies que té de termini per fer-ho.

stats