Publicitat
Publicitat

Junqueras i Nuet reclamen celebrar la consulta "al més aviat possible"

Els líders d'ERC i EUiA celebren el gir del PSC i el vot diferenciat amb el PSOE sobre el dret a decidir

El president d'ERC, Oriol Junqueras, i el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, s'han reunit aquest dilluns per coordinar les seves agenes nacional i social i han coincidit a demanar celebrar la consulta sobiranista amb celeritat. "Cada cop que el govern espanyol ens força a fer més retallades, cal que accelerem el procés", ha reclamat el líder republicà. En la mateixa línia, el dirigent comunista ha reivindicat la "clara voluntat perquè la consulta sigui una realitat [...] com més aviat millor", tot i que ha reconegut que EUiA és majoritàriament federalista i que encara no ha decidit com es pronunciarà davant el referèndum sobre la independència. Els dos líders polítics han coincidit també a apostar perquè la pregunta de la consulta sigui "clara i diàfana".

De la mateixa manera, Junqueras ha aplaudit que el PSC hagi "fet passos cap a la decisió adequada", tot i que encara els considera limitats, perquè tindrà "un paper important en el camí que ha de prendre el país". Es referia al vot diferenciat del PSOE sobre el dret a decidir, que també ha aplaudit Nuet, que ha afirmat que "reforça l'esquerra catalana".

Més continguts de Política

  1. El Foro de Sao Paulo aprova una declaració a favor del dret a decidir i el caràcter constituent del 27-S

    La XXI reunió de partits i organitzacions d'esquerres i progressistes d'Amèrica Llatina i el Carib insta Espanya a reconèixer el resultat de les eleccions plebiscitàries i a obrir el diàleg per fer efectiu el dret a l'autodeterminació de Catalunya

  2. Lluís Rabell: "Si no s'ha pogut fer un referèndum, menys podrem fer la independència"

    El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot diu a 'El matí de Catalunya Ràdio' que cal teixir complicitats amb l'Estat

  3. Rajoy situa el 27-S com la primera amenaça per a Espanya

    El president espanyol avisa que "a Catalunya no hi haurà independència de cap de les maneres"