Política 13/11/2013

Junqueras: "Algú creu que no som capaços d'aturar l'economia una setmana?"

El líder d'ERC adverteix des de Brussel·les que Catalunya utilitzarà "tots els instruments" de "mobilització social democràtica" al seu abast

Acn
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la seva intervenció aquest dimecres a Brussel·les / ACN

Brussel·lesEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha advertit aquest dimecres les "institucions espanyoles" que Catalunya utilitzarà "tots els instruments" de "mobilització social democràtica" que tingui al seu abast i ha posat com a exemple "aturar l'economia catalana durant una setmana". "Atès que Catalunya representa una quarta part dels ingressos fiscals de l'estat espanyol i atès que nosaltres hem demostrat que podem posar dos milions de persones a les carreteres, algú creu que no som capaços d'aturar l'economia catalana durant una setmana? I si ho fem, quin impacte tindrà sobre el PIB espanyol? I quina opinió en tindran els creditors del deute? I què passa amb la prima de risc?", ha avisat Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del Parlament Europeu, el líder d'Esquerra ha advertit que "el conjunt de les institucions espanyoles han de decidir si prevalen els principis democràtics o preval l'actuació 'de facto' per part de l'Estat". Si no autoritzen la consulta, Catalunya seguirà "utilitzant tots els instruments" al seu abast. "Tots, de mobilització democràtica i de mobilització social democràtica, però tots", ha assegurat Junqueras. "Pot ser que no guanyem, pot ser, però també pot ser que guanyem", ha avisat.

Junqueras ha tornat aquest dimecres a l'Eurocambra per participar en la conferència 'The right to decide: A democratic right', que organitza l'Aliança Lliure Europea (la família europea d'ERC). Des de Brussel·les, el líder d'Esquerra ha avisat que "potser els que estan més interessats a trobar una solució són els creditors, i no els polítics, perquè l'estat espanyol l'any passat va tenir un dèficit de més del 10% del seu PIB". "Nosaltres també tenim els nostres instruments", ha insistit.

El president d'ERC ha augurat que al final "hi haurà curses per veure qui reconeix aquesta realitat democràtica" i la "paràlisi" actual s'acabarà convertint en "velocitat". "Nosaltres utilitzarem tots els nostres instruments democràtics, tots, i no renunciem a cap d'ells, entre altres coses perquè sense ells no tenim cap possibilitat de guanyar, i que quedi clar que nosaltres som aquí per guanyar", ha assegurat l'exeurodiputat.

stats