Política 04/07/2014

La jutge demana a la FMC que informi dels pagaments de dietes abans de Bustos

La titular del jutjat 1 de Sabadell té previst cridar a declarar els 44 alcaldes implicats

Europa Press
1 min

BarcelonaEl jutjat d'instrucció 1 de Sabadell ha reclamat a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) que informi del règim jurídic del pagament de dietes d'abans del 2004, quan va assumir la presidència l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos (PSC). Així mateix, la jutge Beatriz Faura ha demanat en una sentència que la Federació "lliuri el document, acta, certificat, ordre o acord on s'aprovi, ordeni o aparegui aquest sistema de remuneració de les dietes del comitè executiu abans del 2004", ja que se sospita que van poder haver-se iniciat les irregularitats aquell any, amb l'arribada de Bustos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la seva sentència, la jutge també sol·licita la identificació de les persones que el van subscriure i si s'ha aprovat en celebració d'un comitè executiu, consell nacional o qualsevol altra reunió, a més de facilitar l'acta d'aquesta reunió. Una altra de les seves peticions és que la Federació informi en quin registre està inscrit, i a més pregunta al Parlament, al Congrés i al Senat si algun d'aquests membres té la condició de parlamentari.

Dins de la peça separada oberta pel macrocàs Mercuri, el jutjat investiga el presumpte cobrament il·lícit de determinades quantitats mensuals en concepte, entre d'altres, de dietes i desplaçaments, per 44 alcaldes que van ser membres del comitè executiu de la FMC el 2011 i el 2012. La jutge fa aquesta petició després de rebre un escrit del fiscal anticorrupció Fernando Bermejo en què reclama que es facin aquestes diligències per anar avançant en la instrucció del cas, ja que després demanarà que declarin com a imputats els alcaldes afectats.

stats