Política 23/09/2017

El major dels Mossos comunica als agents que no accepta ser "tutelat" pel ministeri de l'Interior

La Prefectura del cos assegura que no considera el cos intervingut i que obeirà jutges i fiscals, però planta cara a la fiscalia pel que fa a l'1-O

Ara
1 min
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa Prefectura dels Mossos d'Esquadra considera que el cos no ha sigut intervingut per l'Estat després que el fiscal superior de Catalunya hagi anunciat que un membre del ministeri de l'Interior serà qui coordinarà a partir d'ara la policia catalana, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. En un comunicat adreçat a tots els agents dels Mossos, la Prefectura de la policia catalana –formada pel major del cos, Josep Lluís Trapero, i el seu equip d'alts comandaments– explica que ha fet saber a la fiscalia que el cos continuarà complint les seves ordres però que "no comparteix" que una part de l'activitat sigui "ordenada i tutelada" pel cap del gabinet de Coordinació i Estudis de la secretaria d'estat de Seguretat, Diego Pérez de los Cobos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comunicat, afegeix que els Mossos mantindran "les competències que els són pròpies" i garantiran la seguretat i l'ordre públic. La Prefectura ressalta que el cos sempre ha mostrat "un respecte escrupolós" a les ordres que ha rebut de jutges, tribunals i fiscalia: "Posicionament que evidentment seguirem mantenint". El text insisteix que els Mossos han proposat que la coordinació entre els cossos de seguretat es faci des dels òrgans que ja hi ha, com la Comissió de Policia creada per la Junta de Seguretat de Catalunya l'any 2009 (que fa anys que està inactiva). El comunicat confirma que els serveis jurídics del departament d'Interior i de la policia catalana estan estudiant la instrucció de la fiscalia.

stats