Política 09/09/2017

Marta Rovira: "No exposarem ningú que no vulgui exposar-se, nosaltres n'assumirem les conseqüències"

La portaveu parlamentària de Junts pel Sí llança un missatge de tranquil·litat als funcionaris i assegura que els mantindran "al marge" de "totes les responsabilitats polítiques"

Ara
1 min
Marta Rovira als estudis de Catalunya Ràdio en una imatge d'arxiu

BarcelonaMissatge de tranquil·litat de Marta Rovira dirigit a funcionaris de cara a l'1-O: "No exposarem ningú que no vulgui exposar-se, nosaltres n'assumirem les conseqüències". La portaveu parlamentària de Junts pel Sí ha volgut insistir aquest dissabte, en una entrevista a 'El suplement' de Catalunya Ràdio, que el Govern i "tots els que hem decidit assumir la responsabilitat política del moment" assumiran "totes les conseqüències" que es puguin derivar de la celebració del referèndum de l'1-O.

ARANWS20170908_0156Millo notifica als alcaldes l'advertiment del TC i les conseqüències penals si col·laboren amb l'1-O

Rovira ha carregat molt fort contra el que ha qualificat de "clara ofensiva" del govern espanyol per "intentar carregar a les espatlles dels funcionaris i els servidors públics del país aquest moment polític" i ha insistit que "som els primers a preservar els funcionaris, ens declararem culpables del que vulguin [el govern espanyol]". En la mateixa línia, ha afirmat que "mantindrem al marge de totes aquestes responsabilitats polítiques els funcionaris". "Tenim molt clar que hem tirat endavant aquesta agenda política assumint-ne nosaltres totes les conseqüències", ha conclòs.

La portaveu parlamentària de Junts pel Sí també ha criticat l'ús polític del Tribunal constitucional (TC) "com a instrument a mans del govern espanyol" i ha afirmat que el TC "no és l'òrgan per jutjar si Catalunya té o no té el dret a l'autodeterminació", ja que es tracta d'un "dret fonamental" i de "caràcter internacional". Per això ha conclòs: "Només faltaria que el TC estigués per sobre de tots els drets i tractats internacionals".

stats