20-N
Política 20/11/2011

En marxa la jornada electoral

Obren sense incidents destacables els 2.696 col·legis electorals catalans, on estan cridades a votar gairebé 5,4 milions de persones. A les urnes es resoldrà la lluita frec a frec entre CiU, PSC i PP que auguren les enquestes

Ara
1 min
Guia per seguir la jornada electoral

BarcelonaEls 2.696 col·legis electorals han obert a les 9 hores i han disparat el tret de sortida a les eleccions espanyoles anticipades que se celebren avui a tot l'Estat i en què Catalunya és una de les grans incògnites.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les enquestes apunten a un triple empat entre CiU, PP i PSC que quedarà resolt aquest vespre. Gairebé 5,4 milions de votants estan cridats a les urnes en la desena cita electoral espanyola de la democràcia.

Els resultats dels sondejos realitzats al llarg de tota la campanya donen una còmoda victòria al PP i auguren que Mariano Rajoy serà el proper president per majoria absoluta.

En la primera compareixença del matí, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Montserrat Garcia, ha explicat que no hi ha hagut cap problema d'ordre públic per constituir i posar en marxa les meses electorals a tot el territori.

Els únics incidents menors, ha dit, han estat panys segellats amb silicona a col·legis de Barcelona, Sabadell o Berga que ja han quedat desbloquejats i han comportat només lleus retards en l'obertura.

Els cinc candidats catalans tenen previst votar tots aquest matí. Ho faran a Barcelona ciutat, amb l'excepció de la socialista Carme Chacón, que ho farà a Esplugues de Llobregat.

Els candidats a la presidència, el popular Mariano Rajoy i el socialista Alfredo Pérez Rubalcaba, votaran a Madrid, i també tenen previst fer-ho abans del migdia.

stats