POLÍTICA
Política 12/10/2011

Un regidor de Masquefa atropella dos nois que retiraven una bandera espanyola que ell havia penjat

Una de les víctimes és l'exregidor d'Urbanisme Xavier Manuel i l'altre té una fractura greu a la cama. La Policia Local ha detingut l'autor de l'atropellament, exregidor del PP i actualment representant de Força Masquefa al consistori

Acn
2 min

BarcelonaLa Policia Local de Masquefa, a l'Anoia, ha detingut aquest dimecres el regidor del partit independent Força Masquefa, Juan José García Mora, per haver atropellat l'exregidor d'Urbanisme d'Independents per Masquefa (IPM), Xavier Manuel, i un altre veí del poble, J.I.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els fets han passat després que Xavier Manuel hagi despenjat una bandera espanyola que el presumpte agressor, que també abans de ser regidor de Força Masquefa ho havia estat del PP, havia penjat en una barana pública davant de la casa de la vila. Segons fonts de l'Ajuntament, no tenia cap mena d'autorització per penjar la bandera.

Les dues víctimes parlaven davant de l'Ajuntament quan García Mora els ha atropellat amb el seu cotxe. Les víctimes han estat traslladades a l'hospital i un dels joves té diverses fractures. El veí amb qui parlava l'exregidor Xavier Manuel, J.I., és la víctima que ha resultat més malparada, ja que García, després d'atropellar els dos joves, ha baixat del cotxe amb un pal i ha colpejat el noi i li ha provocat diverses contusions.

Segons fonts de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, on ha estat ingressat, el jove té fractura a la tíbia i el peroné esquerres que li ha provocat una ferida oberta. Segons l'hospital, el noi haurà de ser intervingut quirúrgicament.

L'Ajuntament de Masquefa ha convocat un ple extraordinari aquest vespre, a les 20.30h, per condemnar el fets.

Un regidor polèmic

Juan José García Mora és actualment regidor del partit independent Força Masquefa. Fins l'any passat García era regidor del PP, però el 22 de maig es va presentar com a candidat de Força Masquefa.

L'any 2006 García va desfermar una polèmica quan va repartir un document que convidava a rebutjar el projecte d'Estatut que llavors s'estava debatent perquè, segons ell, afavoria "gossos, golfos, lladres, borratxos, drogoaddictes i gent a la qual se li pot anomenar gentussa". L'aleshores president d'ICV, Joan Saura, va demanar al president del PP català, Josep Piqué, que prengués mesures davant els "insults" i "difamacions" de García.

El manifest que va difondre el PP de Masquefa afirmava que el nou Estatut afavoria que "quan una persona treballadora comet una infracció de trànsit ha de pagar per força mentre quan un lladre roba un cotxe no se li pot dir res perquè seria un marginat de la societat". Saura ja va proposar llavors a Piqué que expulsés els autors del pamflet.

stats