Política 27/02/2016

Els militants del PSOE avalen el pacte amb C's amb un 79% de vots a favor

Un 52% dels afiliats ha participat en la consulta no vinculant

Europa Press
2 min
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha votat de bon matí en la consulta no vinculant sobre l'acord amb C's

BarcelonaUn 79% dels militants del PSOE han donat suport a l'acord que el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, va tancar amb Ciutadans per a la seva investidura. Així ho han decidit les bases del partit en una consulta organitzada per la direcció i en què ha participat un 52% dels militants. Amb un 98% escrutat, Ferraz ha anunciat que el no ha sumat només un 21% dels suports.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La pregunta, que s'havia de respondre amb un 'sí' o amb un 'no', era aquesta:

"El PSOE ha arribat i proposat acords amb diferents forces polítiques per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez a la presidència del govern. Dónes suport a aquests acords per conformar un govern progressista i reformista?".

Gairebé 96.000 afiliats han participat en la votació (el PSOE té 189.167 militants), que va començar ahir divendres per mitjans telemàtics (s'hi van inscriure 13.697 persones) i que s'ha celebrat durant tot el dia als locals de les agrupacions. Tot i haver mobilitzat només la meitat del partit, la direcció socialista s'ha mostrat "satisfeta" amb les dades de participació i amb el resultat, perquè de manera "aclaparadora" ha reforçat l'estratègia d'aliances de Sánchez. De fet, aquest matí, quan ha anat a votar, el líder socialista ha apel·lat a "l'orgull" socialista i ha reclamat un "sí rotund" de les bases al pacte amb el partit d'Albert Rivera.

Sánchez no ha tardat gens a donar les gràcies als militants que li han mostrat el seu "suport" a la consulta. "El canvi està més a prop", ha assegurat a través de Twitter.

L'ampli suport al pacte no ha estat una sorpresa. La clau, en realitat, és la mobilització de les bases. Ferraz admetia que no esperava una gran participació, però realment el baròmetre per veure el suport de Pedro Sánchez està en la seva capacitat de mobilitzar els militants. El cert, però, és que la consulta es va convocar formalment dimarts passat, just el mateix dia que Sánchez va firmar amb Rivera l'acord per un govern "reformista i de progrés". El punt més conflictiu de l'acord és la supressió de les diputacions, un capítol que ha estat molt criticat per alguns dirigents i 'barons' del partit.

Un 79% del PSC ha votat a favor de l'acord

A falta de conèixer els resultats definitius, fonts socialistes han apuntat que els resultats són "bastant homogenis" a tot el territori nacional, tant pel que fa a la participació com al suport a l'acord amb C's. En concret, el PSC ha fet públic que un 79% de la militància del PSC ha votat favorablement a l'acord. Fins a 4.677 militants han avalat la política de pactes de Sánchez, mentre que 1.240 (un 20,65% dels militants) han optat per votar 'no'. Hi ha hagut 87 vots en blanc.

Ara bé, la dada reveladora dels resultats a Catalunya és la baixa participació: només ha estat d'un 31,32%. En aquestes dades no s'hi compten els vots telemàtics.

En qualsevol cas, la secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, s'ha mostrat satisfeta del resultat, que considera com un "clar aval" a Pedro Sánchez.

stats