Política 21/12/2011

El que diuen a Twitter els 5 nous ministres piuladors

El periodista i col·laborador de l'ARA Albert Cuesta ha elaborat una llista amb els 5 nous ministres espanyols amb perfils a la xarxa social

Ara
2 min

BarcelonaD'entre els 12 ministres i la vicepresidenta que ha anunciat avui Mariano Rajoy, només 5 tenen un perfil a la xarxa social Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nou ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert; la titular de Foment, Ana Pastor; José Manuel Soria, d'Indústria; Jorge Fernández, d'Interior, i la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría (sense missatges des de fa un mes), tenen activitat a Twitter.

El primer en tuitejar després de l'anunci de Rajoy ha estat el català i futur titular d'Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha tuitejat, en castellà: "Gràcies a tothom. Estic molt emocionat i conscient de la responsabilitat que assumeixo. És una honor formar part del govern d'Espanya". El tuit l'ha fetuna hora i mitja després de l'anunci.

El periodista Albert Cuesta ha recollit en una llista pública de la xarxa social tots aquests usuaris i el del mateix president electe, Mariano Rajoy.

La vicepresidenta , que havia tingut molta activitat a Twitter la va interrompre el dia de les eleccions, el passat 20 de novembre i no la va reprendre fins el 2 de desembre, quan va fer un únic tuit en què enllaçava a una nota a Facebook del PP.

El que fa un ús més personal de la xarxa social és el titular de Cultura i Esports, José Ignacio Wert, que envia missatges de futbol (la majoria de suport a la selecció espanyola), d'economia i de política. En aquest últim capítol destaquen els missatges durant el debat d'investidura en què Wert deia que "Duran al final ens fa un notable sermó sobre la crisi moral, després de parlar mitja hora de la pasta de Catalunya. Sorpresa" i un en què parlava del discurs de Rajoy: "Aposta: Quant trigarà algun espavilat en descobrir que Rajoy tenia un carisma petitonet amagat (sota la barba, és clar)?".

La resta de ministres, que formen part del PP, tenen un comportament a Twitter més oficialista. Enllacen sobretot missatges de partit i altres continguts oficials.

stats