DRET A DECIDIR
Política 29/11/2012

Els municipis independentistes alerten que si el Govern no fa la consulta, la faran els ajuntaments

L'Associació de Municipis per la Independència, que lidera Josep Maria Vila d'Abadal, trasllada al grup parlamentari de CiU el suport al procés sobiranista

Ara
1 min
Una delegació de l'AMI s'ha reunit amb representants del grup parlamentari de CiU.

BarcelonaSi el Govern no tira endavant el referèndum d'independència, ho faran els més de 600 municipis adherits a l'Associació de Municipis per la Independència. Així ho ha assegurat aquest dijous el president de l'entitat, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (Unió), després de reunir-se amb el president i el portaveu del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol i Jordi Turull respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la reunió, en la qual han participat també altres membres de la comissió executiva de l'AMI, Pujol i Turull "s'han compromès a tirar endavant el projecte", segons Vila d'Abadal, que ha reiterat el suport de l'AMI al procés engegat. "En dos o quatre anys com a màxim s'ha de desencallar aquesta situació que ha de donar peu a la independència", ha afegit.

"Govern fort"

Pel president de l'AMI, "és important un govern fort que pugui governar en el difícil dia a dia que ens dibuixa la crisi i alhora tirar endavant el procés independentista sense problemes". No ha concretat, però, si això implica necessàriament un govern de coalició, o bé si es donaran per satisfets si ERC garanteix l'estabilitat a CiU des de l'oposició, com pensen fer els republicans.

stats