Política 13/04/2016

El govern espanyol notifica oficialment al Congrés dels Diputats que no se sotmetrà a la sessió de control

La cambra baixa espanyola ja va aprovar la setmana passada acudir al Tribunal Constitucional per denunciar la situació

Ara
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la sessió de control al Congrés. EFE

MadridLa secretaria d'Estat de Relacions amb les Corts ha comunicat aquest dimecres oficialment al Congrés dels Diputats que el govern espanyol en funcions no acudirà a la sessió de control convocada per la cambra per al proper dimecres 20 d'abril. Una notificació que ja havia fet amb altres iniciatives de control parlamentari i que han provocat un xoc institucional sense precedents entre el Congrés i l'executiu presidit per Mariano Rajoy. De fet, la cambra presidida per Patxi López va aprovar la setmana passada acudir al Tribunal Constitucional (TC) per aquest assumpte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el text remès al Congrés, al qual ha tingut accés l'agència Efe, el govern espanyol reitera els arguments que ja havia fet servir prèviament per evitar el control parlamentari. L'argument principal és que l'executiu de Rajoy no pot sotmetre's a iniciatives de control en la mesura que no existeix una "relació de confiança" entre un govern en funcions i la cambra baixa.

Els grups parlamentaris tenen fins a les sis de la tardà de demà dijous per presentar les preguntes a l'executiu, que seran qualificades per la mesa del Congrés. López no va voler anticipar ahir dimarts si mantindrà la convocatòria del ple.

stats