Política 24/02/2017

El fiscal d'Anticorrupció del cas Nóos demanarà més pena de presó per a Urdangarin i Torres per malversació i frau en document públic

Pedro Horrach anuncia a la SER que presentarà un recurs de cassació. Troba "raonable" que Urdangarin i Torres quedin en llibertat provisional i no considera que les magistrades hagin pres la decisió "per la situació de privilegi" del cunyat del rei

Ara
2 min
El fiscal anticorrupció Pedro Horrach.

BarcelonaEl fiscal d'Anticorrupció del cas Nóos, Pedro Horrach, ha anunciat aquest divendres als micròfons de la Cadena SER que presentarà un recurs de cassació contra la sentència del cas Nóos en el qual demanarà més pena de presó per a Iñaki Urdangarin i el seu exsoci, Diego Torres. El fiscal considera que hi ha motius per imputar un delicte de malversació de cabals públics, que pot suposar una pena de presó d'entre 4 i 8 anys. També manté la petició de falsedat en document públic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Horrach també sol·licitarà al Tribunal Suprem penes de presó per als càrrecs públics valencians que van quedar absolts en el judici.

Malgrat anunciar el recurs, Horrach ha considerat "raonable" la decisió de les magistrades de l'Audiència de Palma de deixar Urdangarin i Torres en llibertat provisional fins que la condemna, que permet recurs, sigui ferma.

Llibertat provisional sense fiança per a Urdangarin, que podrà continuar vivint a SuïssaEn aquest sentit, ha assegurat que no considera que les magistrades hagin pres aquesta decisió "per la situació de privilegi" del cunyat del rei. "No em sembla una situació excepcional. Em sembla raonable, si les magistrades no veuen risc de fuga, que adoptin la decisió que han pres", ha assegurat Horrach.

El fiscal d'Anticorrupció també ha considerat que, "afortunadament", "fa anys que ha desaparegut l'alarma social com a motiu de presó preventiva".

Aquest dijous, el tribunal del cas Nóos ha decidit mantenir la llibertat provisional sense fiança per a l'exduc de Palma, Iñaki Urdangarin, i el seu exsoci, Diego Torres. Les jutgesses van desestimar la petició d'Horrach, que va sol·licitar per al marit de la infanta Cristina presó eludible amb una fiança de 200.000 euros.

Vives està "entusiasmat" per la llibertat d'Urdangarin

L'advocat d'Iñaki Urdangarín, Mario Pascual Vives, s'ha mostrat "entusiasmat" després de la vista d'ahir i els fets han demostrat el seu "optimisme" en els dies previs de la cita als jutjats. Vives considera que la decisió de l'Audiència Provincial de Balears ha donat "una lliçó" a molta gent i que això encara dona més força a la idea que Urdangarin no entri a la presó.

stats