Política 21/09/2014

Pedro Sánchez: “Rajoy no traurà els tancs al carrer, no ho permetré”

El líder del PSOE diu al programa 'Viajando con Chester' que és favorable a preguntar als ciutadans "però respectant les vies constitucionals, perquè si no, ens convertim en una república bananera"

Ara
1 min
Pedro Sánchez ha assistit aquest diumenge a la Festa de la Rosa de Gavà / EFE

BarcelonaEl procés polític català ha tornat a sortir al pas del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Hores després que digués, des de Gavà, que cap governant té dret a "provocar un esquinç", Sánchez ha respost les preguntes sobre el tema que li ha fet Risto Mejide. En l'estrena de la nova temporada de 'Viajando con Chester', de Cuatro, el publicista ha volgut saber si el líder del PSOE creu que els catalans tenen dret a decidir el seu futur. La resposta ha estat, un cop més, que sí, però en els termes que defensen els socialistes: votar només una reforma constitucional, i donant veu a tots els espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Als catalans els diria que votarem, però primer hem d'acordar els termes de la reforma. Primer votarem tots els canvis constitucionals, i després els catalans votaran la seva. Però no es pot votar primer la fractura i després les condicions d'aquesta fractura", ha dit el líder socialista.

Davant la insistència de Mejide, que divendres va dir que no entenia el no espanyol a la consulta i que no votaria al PSOE si el partit no abandonava la seva negativa a permetre la consulta, Sánchez s'ha mostrat favorable a preguntar als ciutadans "però respectant les vies constitucionals, perquè si no, ens convertim en una república bananera. Crec en la paraula de Mas quan va dir que respectaria la legalitat. I si treu les urnes al carrer, hi haurà frustració, perquè no tindrà validesa. Però si les treu, Rajoy no traurà els tancs perquè jo això no ho permetré", ha dit.

stats