Política 12/06/2013

La Plataforma per la Llengua denuncia 40 casos greus de discriminació lingüística a les administracions

Un informe posa demanifest que els ciutadans dels territoris de parla catalana no tenengarantits els drets lingüístics reconeguts a l'ordenament jurídic

Clàudia Dinarès
1 min
Els actes de defensa del català són habituals. A la foto, un lip dub al centre de Barcelona.

BarcelonaLa Plataforma per la Llengua ha presentat aquest dimecres l'informe En español o nada, on es revelen 40 casos greus de discriminació lingüística a les administracions públiques entre l'any 2007 i l'actualitat. A l'acte hi han acudit diversos impulsors de la iniciativa i dues de les víctimes que van protagonitzar dos dels casos que tracta l'informe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La finalitat de la iniciativa és denunciar i donar a conèixer a l'opinió pública casos d'agressió tant psíquica com física que han patit víctimes per fer servir el català a les administracions públiques. La setmana passada el diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, va fer arribar l'informe a les màximes autoritats del ministeri d'Interior espanyol

Eloi Torrents, autor de l'informe i tècnic de la Plataforma per la Llengua, ha assegurat que l'entitat no té esperances i que si no retrocedeix notablement el nombre de casos de discriminació lingüística als Països Catalans, la Plataforma està disposada a acudir al Consell Europeu. D'altra banda, Xesca Oliver, presidenta de la Fundació Catalunya, ha assegurat que s'ha d'acabar amb la sensació de “carta blanca” amb les agressions lingüístiques.

Al mateix temps, la Plataforma per la Llengua referma el seu compromís amb les víctimes i alerta de que més del 80% de les vulneracions lingüístiques que s'han produït han estat en organismes i institucions dependents de l'administració central.

stats