Política 02/09/2013

Rajoy passa de puntetes sobre el cas Bárcenas i Catalunya davant la cúpula del PP

El president espanyol torna a deixar constància que la seva única prioritat és l'economia

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEl cas Bárcenas no és un tema primordial per al president espanyol, Mariano Rajoy. Davant el comitè executiu del partit ha assegurat que sobre aquest assumpte ja ha dit tot el que havia de dir. Com va fer dissabte a la inauguració del curs polític del PP en un acte a Galícia, ha insistit que ningú el distraurà del seu objectiu d'acabar amb la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al tema català tampoc li ha dedicat gaires minuts. Ha explicat a la cúpula del partit que respondrà a la carta que el president de la Generalitat, Artur Mas, li va enviar a finals de juliol per fer una consulta pactada, però sense especificar si serà abans de la diada de l'11 de Setembre. El missatge és el de sempre; de fet, ha presumit de no canviar de parer sobre el procés català. El PP diu que sí al diàleg amb Catalunya però dins els marges de la Constitució. Rajoy ha tornat a recordar que si es vol modificar la carta magna hi ha mecanismes per fer-ho. Mentrestant, Rajoy seguirà defensant l'ordenament jurídic de "la nació espanyola" i "una Catalunya dins Espanya".

El discurs de Rajoy –en una reunió que ha durat menys d'una hora– ha estat pràcticament només econòmic i amb un to marcadament optimista. Ha exposat la posició d'Espanya sobre Síria i també ha tingut unes paraules sobre el conflicte per Gibraltar amb el Regne Unit. Ha assegurat que seguirà defensant els interessos d'Espanya "sense estridències".

stats