Política 01/12/2014

El frau fiscal català representa el 25% del PIB: un de cada quatre euros s'escapen d'Hisenda

El coordinador del Sindicat de Tècnics d'Hisenda a Catalunya, Miguel Ángel Mayo, reclama "voluntat" per eradicar el frau fiscal

Laia Vicens
1 min

Barcelona1 de cada 4 euros s'escapa del control d'Hisenda a Catalunya, una xifra que suposa entre 16.000 i 18.000 milions d'euros l'any que es deixen d'ingressar, el 24,6% del PIB català. Són algunes de les dades d'un estudi de la Universitat Rovira i Virgili que ha revelat el tècnic d'Hisenda i coordinador del Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda a Catalunya, Miguel Ángel Mayo, el primer compareixent a la comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscal al Parlament, que ho ha fet en qualitat d'expert.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Del volum total defraudat, un 72% prové de grans patrimonis i empreses. Tot i les milionàries xifres, Mayo ha recalcat que “si hi ha voluntat, és possible eradicar el frau fiscal”, encara que ha deixat clar que “tot falla en cascada”. Tot i que no ha matisat mecanismes per fer front al frau fiscal, Mayo ha defensat que el més òptim no és “controlar políticament” les institucions, sinó que aquestes “vetllin” pels interessos públics.

stats