Política 23/06/2016

Una desena de treballadors d'Antifrau neguen haver donat suport a De Alfonso

Envien un escrit a la mesa del Parlament refermant el seu "compromís d'imparcialitat i neutralitat política"

Acn
2 min

BarcelonaUna desena de treballadors de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) han entrat aquest dijous al registre del Parlament un escrit dirigit a la mesa de la cambra on neguen haver donat suport "implícit o explícit" al seu director, Daniel de Alfonso, davant l'escàndol de les converses gravades amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. En el document, de poc més d'una pàgina, els treballadors volen que es diferenciï la seva feina de la del director, i recorden que tots tenen compromís de confidencialitat, fins i tot després de deixar l'OAC. Així mateix, han refermat el seu "compromís d'imparcialitat i neutralitat política" i han assegurat que sempre actuen sota criteris estrictament tecnicojurídics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, els treballadors –una quarta part del total de tècnics de l'OAC– neguen les afirmacions que De Alfonso ha fet aquest matí davant la comissió d'Afers Institucionals del Parlament, en què assegurava haver rebut el suport dels alts càrrecs de l'organisme. En el document desmenteixen, així, aquest suport, però no demanen ni la dimissió ni el cessament de De Alfonso.

L'escrit lamenta que s'hagi compromès el nom i la reputació de l'organisme, i assegura que sempre han actuat sota criteris tecnicojurídics en l'elaboració dels seus informes. Així mateix, volen expressar als diputats i als ciutadans el seu "ferm i incondicional compromís de continuar actuant amb imparcialitat, objectivitat i neutralitat política, des de la responsabilitat que cadascú té encomanada, exclusivament al servei del poble de Catalunya".

Per últim, recorden que tots els treballadors, incloent-hi el director, estan subjectes al deure de secret per garantir la confidencialitat de les investigacions, deure que perdura fins i tot després d'haver cessat en el càrrec. Així, tots, excepte De Alfonso, han signat un compromís de confidencialitat i transparència que pot tenir responsabilitats penals o administratives, a més d'econòmiques. S'entén per informació confidencial qualsevol de l'OAC sobre la seva activitat o organització; dades, informes o estudis, i dades de caràcter personal.

stats