Política 16/09/2013

#volemvotar: Twitter respon a la carta de Rajoy

Una piulada massiva, amb més de 150.000 tuits en només una hora, ha reivindicat el dret a decidir

Ara
1 min
#volemvotar

BarcelonaTwitter s'ha convertit, una vegada més, en l'altaveu del sobiranisme català. A les sis de la tarda s'ha fet una piulada massiva amb el 'hashtag' #volemvotar i menció a @marianorajoy. L'objectiu, aconseguir que Twitter faci córrer el missatge inequívoc que la consulta és irrenunciable. Un objectiu que s'ha aconseguit amb escreix. El nombre de piulades ha superat les 150.000, segons 'Topsy'. El #volemvotar s'ha imposat de forma clara al mapa europeu de 'trending topics', tal com es pot veure al web 'Trendsmap'. Ha estat la ràpida i contundent resposta de la xarxa a la carta de Rajoy a Mas, on ni tan sols menciona la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La iniciativa, la convocatòria de la qual ha circulat al llarg del dia per les xarxes socials, volia fer possible situar el debat sobre la consulta en el centre d'atenció de Twitter, després de la frustració que van tenir molts usuaris que durant la Diada van veure com les 175.000 piulades de la #viacatalana no aconseguien situar el 'hahstag' al capdavant dels 'trending topics', una situació que passa perquè Twitter no dóna prioritat a 'hahstags' que fa temps que circulen per les xarxes.

Cadascú ha trobat la seva fórmula per reivindicar la consulta durant la piulada massiva. @salvadorcosta1 ha dit: "Que trist demanar en una democràcia #volemvotar". I molts usuaris de Twitter han optat per afegir el 'hahstag' a una piulada en anglès, conscients que la batalla pel referèndum es lliura en l'arena internacional. Entre l'allau de tuits, destaca el de @JoanTarda, que ha piulat: "#volemvotar i votarem# I ho farem l'any vinent!!".

stats