Les cites a cegues d'Albert Einstein

Daniel Arbós I Màrius Belles
1 min

Un refrany que feia servir sovint la nostra àvia era "La llengua no té ossos però en trenca de molt grossos". Si la nostra àvia hagués volgut donar més veracitat a aquesta frase popular només hauria hagut de dir al final: Albert Einstein.

Circulen per la xarxa centenars de frases poc contrastades (diguem-ho així, per ser suaus) atribuïdes al físic. La culpa d'aquesta tendència sembla tenir-la el mateix Einstein, que per treure's de sobre els periodistes va optar per donar-los sovint un titular.

Esclar que actualment Einstein seria un gran tuitaire. Però no seria l'únic. Internet està ple de cites. "Si les abelles desapareguessin, la humanitat tindria només 4 anys de vida"o "Només fem servir un 10% del nostre cervell" no són cites atribuïbles a un hipotètic Albert Einstein tuitaire, però tampoc són veritat.

A internet corre també un debat sobre Déu i l'existència del mal que mai va existir. I tampoc, evidentment, va dir frases pròpies de la revista Superpop com "com més a prop estàs de trobar l'amor de la teva vida, més lluny et sembla". Sobretot, caldria que evitessin citar-lo aquells que menyspreen el mètode científic i no en fan ús. Sembla que s'hagi de recordar que ell era això: un científic. Dit això i per acabar, una frase que segur que sí que va dir Einstein: " Happy new year ".

stats