MÚSICA
Cultura 26/03/2011

El concurs públic per dirigir L'Auditori queda desert

El jurat que havia de determinar qui era el millor candidat per optar a la direcció general de L'Auditori, després de la marxa de Joan Oller, ha declarat desert el concurs públic. El candidat serà consensuat.

Laura Serra
1 min

Barcelona.Ahir al vespre, passades les nou, L'Auditori va anunciar en un comunicat que el concurs públic que s'havia convocat per escollir el nou director general ha quedat desert. El tribunal, format per dos membres de l'Ajuntament de Barcelona, dos membres de la Generalitat i dos representants d'equipaments internacionals (Louwrens Langevoort de la Kölner Philharmonie i Paul Dujardin del Bozar de Brussel·les), van determinar que cap dels aspirants a cobrir la vacant "complia el perfil i els requisits establerts". Això significa que, en els pròxims dies, els òrgans rectors de L'Auditori hauran de proposar i consensuar un bon candidat, que, per tant, serà escollit a dit. Un contratemps segurament imprevist, ja que una de les prioritats del consistori és que sempre s'aposti pels processos oberts a l'hora de trobar els noms que han de liderar les infraestructures culturals de la ciutat.

L'objectiu que es marcaven els responsables del Consorci de L'Auditori i l'Orquestra -participat per la Generalitat i l'Ajuntament- amb el concurs públic era sobretot la recerca d'un candidat que potenciés la projecció internacional del centre. L'altre objectiu és assolir la màxima qualitat de la programació, ja que l'estructura i el volum d'activitats es considera adient i desplegat al màxim. L'activitat musical de la sala genera més de 600 concerts anuals i mig milió d'espectadors.

El concurs es va convocar a finals de gener després que Joan Oller, que havia estat el director de L'Auditori des de l'any 2001, abandonés el càrrec per dirigir el Palau de la Música Catalana. L'Auditori, inaugurat el 1999, continua orfe.

stats