Publicitat
Publicitat

OBITUARI

Mor Manel Vallès, l'entranyable pallasso Totó

Dissabte va morir de manera sobtada a l'hospital de Calella, als 77 anys, Manel Vallès, conegut a les pistes de circ com el pallasso Totó. Vallès està considerat com un dels tres millors pallassos excèntrics catalans del segle XX, juntament amb Charlie Rivel i Tortell Poltrona. Aquest últim li va dedicar la funció que el Circ Cric va fer diumenge a Vilanova i la Geltrú.

Vallès s'havia retirat el 2006. Aquell mateix any, el Festival Internacional de Pallassos de Cornellà va recon èixer la seva trajectòria de més de seixanta anys i la de la seva dona, la pallassa sueca Rosie-Marie Risto, amb el Nas d'Or honorífic per als Germans Totó, la parella que van crear el 1982, i la Setmana del Pallasso de Castellar del Vallès també el va homenatjar concedint-li el Sabatot Alegre. Per acabar, l'any 2009 els Germans Totó van oferir una breu actuació al Pallassòdrom de Vila-seca, on van ser premiats amb el títol de Padrins d'Honor del festival.

Vallès va debutar als dotze anys amb el duet Toni i Totó. Més tard, va ser el primer august del trio de pallassos Hermanos Martini (1957-1973) i del quartet Martini-Llata (1973-1976), formacions amb les quals va actuar en circs i sales de festa d'arreu d'Europa, com al primer Festival Internacional de Circ de Montecarlo l'any 1974.

Manel Vallès vivia a Malgrat de Mar, localitat on ahir va tenir lloc el funeral. L'artista estava treballant darrerament en l'escriptura de la seva biografia, que s'havia d'editar l'any vinent.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT